Svensktoppen nästa


Idag fick vi ett mail om att vi gått vidare till svensktoppen nästa. En vecka under maj månad kommer våran låt, ett sen, spelas på radio och då kan ni rösta så att vi går vidare till final och svensktoppen! Vi kommer skriva mer om det så fort vi vet när vår låt kommer spelas.

Hela dagen har annars gått åt till att spela in en vaggvisa på orsamål. Den kommer komma upp på myspace innom kort!


23 maj is the day


Efter påsk och sånt jobbar på för fullt igen. Det är mindre än en månad kvar tills skivan ska vara klar. Här på bloggen kommer du kunna beställa den från och med 23 maj.

Igår skrev vi en lista och gjorde ett schema för vad som ska hinnas med denna vecka. Just nu sitter Elinor i studion och mixar medan jag har gjort arr till en låt. Alla skivor är utskrivna och omslagen också. På torsdag ska vi döpa odöpta låtar, därefter ska vi bestämma i vilken ordning dom ska vara på skivan. Efter det kommer Elinor göra baksidan och även den ska skrivas och klippas ut. Det kommer bli mycket och intensivt jobb nu.

Vi har även fått en spelning första maj, vi kommer spela i Tingshusparken i Norberg. Vet ej vilken tid än men vi uppdaterar så fort vi vet. Vi ska även spela ögonblickligen i Sala den sjunde maj tillsammans med teater hysterika och samma dag ska vi framföra en elvislåt på en elviskonsert i kyrkan här i Norberg.

Som sagt har vi mycket jobb framför oss men vi ska försöka uppdatera regelbundet så att ni kan följa oss.


kort uppdateringÄntligen så är vi klara med trycket på alla skivorna. Vi har nästan skrivit ut alla skivomslag också. Igår spelade vi in en ny låt som Elinor skrivit som det bara är bas och sax på. I veckan fick vi  en spelning den fjärde juli här i Norberg. Då kommer vi spela lite låtar från skivan samt sälja den. Det var allt för nu.


MassproduktionPå förmiddagen hade vi en spelning. Vi spelade två nya låtar från skivan för första gången inför publik. För att fira att spelningen gick bra gjorde vi ärtsoppa med pannkakor och glass. Hela eftermiddagen håller vi på med olika trycksaker till skivan. Det tar tid men vi har tagit hantverk till en helt ny nivå.


 


Musikvideo


I måndags så började vi spela in en musikvideo vi kommer börja redigera snart. Förutom det så har vi spelat in nästan hela tiden. Det finns ingen ände på hur mycket pålägg man kan göra. Jag tycker det svåraste är att nöja sig och våga vara minimalistisk. Om jag inte tänker efter så förvandlas alla låtar till ett enda långt bassolo när jag spelar in bas. För jag tycker det är kul och för att basen är viktig. Fast passar det på varje låt? Nä..
Nu är det inte långt kvar till den 23:e Maj då skivan släpps. Jag känner på mig att vi kommer jobba in till natten innan vi ska lämna den.
Igår var det första riktiga vårdagen här vid branten. Jag och Malin hittade en trappa bakom huset som gick till en överväxt stig och den ledde i sin tur till en ruin från gruvan. Det fanns mycket blåsippor och ett hål i staketet så man kunde komma in till gruvan från en ny vinkel. Vågade inte gå för nära för ingen vet hur stabila kanterna är. När vi hade spelat in det sista för dagen så tog vi ut bröd och te och fikade ute i solen tillsammans med ett fiaspel. I en hage bortom vårt hus har de släppt ut fåren och de bräker hela tiden.Bild från filminspelningen. Lycklig Ungdom älskar skogen..Förråden påfylldaVi har fortfarande fullt upp, därför är det lite låg uppdatering. I lördags åkte vi på föreningsstämma för Konsumentföreningen Svea vars distriksstyrelse vi sitter med i. Där fick vi varsin matkasse med närproducerad och delvis ekologisk mat. Efter årsstämman åkte vi vidare till Elinors föräldrar där vi fick med oss massa godis. Nu är vi tillbaka i Norberg med fullt kylskåp och godis som kommer räcka ett tag. Goda förutsättningar för inspelning alltså. I veckan kommer vi försöka spela in och trycka skivor och omslag så mycket som vi kan. På torsdag har vi en spelning också. Betald! Vi kommer även börja med något som har med skivan att göra, vad det är får ni veta senare i veckan...

Nedan ser ni två bilder som vi tog i februari en mycket kall morgon. Nu är det vår i Norberg!

/ MalinHard working women


Sen vi skickade in låten i torsdags natt och spelat in med Improradioteater och Teater Hysterika på fredagen var vi rätt slut. På lördagen hade vi en första ledig dag på två veckor, det var väldigt skönt. Nu är vi igång igen. Vi väntar spänt på svar från Svensktoppen nästa! Går vi vidare där kommer låten tävla i en delfinal i P4 västmanland. Måndag och tisdag har gått åt att skriva två låtar till ett annat projekt som inte har med skivan att göra. Idag ska vi presentera dom för våra två samarbetare. Imorgon ska vi spela in som vanligt.

 ett sen


Idag har vi spelat in sen klockan nio och nu är klockan halv två på natten. Vi har precis skickat in en låt till tävlingen svensktoppen nästa. Nu är vi trötta. Imorgon blir det en liten sovmorgon innan vi ska möta upp Teater Hysterika och Improradioteatern för att rigga inför imorgon kväll. Imorgon kväll klockan sex spelar vi alltså in radioteater tillsammans med dem som senare kommer sändas. Vi kommer ha med låten som blev klar idag i programmet. Låten heter ett sen.


Lycklig Trött Ungdom

RSS 2.0