Sista februari

Idag har jag jobbat med en låt och det har gått jättebra. Jag har gjort ett beat som jag gillar. Har också suttit och testat en massa olika ljud på min nordsynt och skrivit ner lite idéer. Jag vill säga att jag blir glad för alla fina kommentarer om vårt arbete. Jag blir sporrad av er tro på vår förmåga för en del reagerar helt tvärt emot när vi säger att vi ska spela in en skiva. Vissa förvrids i ett enda stort tvivel när jag säger att det är jag som spelar in. Som om jag ska spela in med en leksaksbandspelare eller att man måste ha en fet studio för att kunna spela in. Jag vet inte. Man kan ju hoppas att den där tviveln inte handlar om vilket kön vi har. Så vitt jag vet så använder man händerna när man ska trycka på knappar inte något annat.. Vårt arbete handlar ju inte bara om att vi vill ha en skiva i handen utan en stor del handlar om att vi gör det här på egen hand. Det finns många vägar att gå för att komma dit man vill och vi kommer inte låta någon annan styra över vår konst.

/E

En till cover från inatt


Fredag förmiddag


Just nu sitter vi ovh repar på våra låtar samt disskuterar vad som ska vara med på inspelningen. Det finns mycket möjligheter eftersom vi spelar flera olika instrument. Värmen är äntligen tillbaka i huset.


Torsdag 24 februariHej hej. Dålig uppdatering just nu för det är kallt ute och kallt inne. Fjorton grader i köket på morgonen. Vi har mycket att göra som inte har med skivan att göra, men vi har ändå hunnit med att repa och arra låtar. Innan veckan tar slut har vi lite praktiska saker att ordna med. Det var allt för nu.

Torsdag 17 februari

Om en kvart åker vi till Göteborg och där kommer vi inte göra något som har med musik att göra. Vi lämnar instrument och datorer hemma. På måndag kväll är vi hemma igen. Tack och hej!


HelgenI fredags ställde vi in vår spelning för att det snöade så mycket och ingen var ute. Men igår var det sol, kristinaloppet och människor ute. Då gick vi till byn och galleri glädjehuset för att spela. Vi fikade lite med Mirjam som äger galleriet och sen satte vi oss ute i lokalen i två fåtöljer och spelade några låtar. Några människor kom och gick. Det hände inte så mycket men vi fick ost, kex och vin så det gjorde inget. En av Mirjams vänner (Anita Lilja-Stenholm) kom förbi och vi blev presenterade för varandra. Hon visade sig vara en mycket bra kontakt med många idéer. Strax efter kom ytterligare två kvinnor och vi satt kvar länge och pratade. Det betyder mycket att möta inspirerande kvinnor som är handlingskraftiga. Det betyder också mycket att vi blir tagna på allvar både som konstnärer och som människor. Även fast vi är unga.

Efter mötet gick vi vidare med Anita Helgesdotter till kvinnobiblioteket för att låna en bok med lite noter och text av Elisabet Hermodsson. Vi blev kvar en stund där med och pratade om kvinnliga författare. Vi kom hem mycket senare än vi först tänkt och var trötta men glada. Vi behövde verkligen den dagen.


Lycklig Ungdom innan promenaden till byn.


Foto Elinor

Inställd spelningVaknade upp till snöstorm idag och peppen att gå till byn för att spela fanns inte där. Då ringde vår uppdragsgivare och sa att det blir inställt pga snöstormen. Nu ska vi äta lasagne.

Snöiga hästar utanför vårt hus.

foto Elinor

RepkvällImorgon ska vi spela på galleri glädjehuset här i Norberg. Ikväll repar vi lite inför det. Den här veckan har i övrigt vart ganska deppig med mycket att göra men utan inspiration till det. Kvällens rep har i alla fall känts positivt.


foto Malin


Halo

Igår när vi bakade pizza fick vi RnB-feeling och spelade in denna låt. Mycket nöje!En stor dagIdag är en stor dag för idag har vi för första gången tackat nej till en spelning. Tiden för underbetalt arbete är över. Om andra ska respektera vår konst måste vi själva börja respektera den genom att inte ta för dåligt betalt.

/Elinor

Sunday soldagDet har vart fint väder idag. Jag längtar till snön försvinner så jag kan cykla igen. Det tar en halvtimme att gå in till byn. Men idag var mina förädrar och hälsade på så då kunde jag åka med dem för att handla.
Jag har inte rört ett finger för att marknadföra eller söka kontakter idag. Igår när vi var i Avesta så stod en kvinna inne på coop och sålde smycken hon gjort. Jag frågade på en gång om vem hon var och vart hon kom ifrån. Utifall hon hade jobb åt oss liksom.. Det är svårt att vara nöjd och ledig på riktigt när alla jobb vi får är upp till oss att hitta. Det finns alltid någon att prata med eller skriva till. Om någon frågar vad jag jobbar med idag så ska jag säga inget.

Malin och Jag har planerat nästa vecka nu och vi kommer försöka spela in lite material för att lägga upp här på bloggen och myspace. Känns trist att inte ha något visa upp än. Jag kommer fokusera på den låten jag börjat spela in. Det är mycket att göra den här veckan så jag får se hur mycket tid jag kan lägga på det.

/Elinor


foto Elinor

Nya strängar

Idag åkte jag och Elinor en tur till Avesta, jag skulle bl.a köpa nya strängar. Vi kom till musikaffären Dala Musik fem minuter innan de skulle stänga, jag visste vilka strängar jag ville ha så jag gick in. Jag möttes av en man som sa att han skulle stänga lite tidigare för han skulle hinna med bussen, sen frågade han vad jag skulle ha. Jag sa vilka strängar jag ville ha och han tog fram dom, när jag skulle betala sa han att han hade stängt kassan och undrade om det gick bra utan kvitto. Men jag hade inga kontanter och det gick ju inte att betala med kort, så jag sa att jag inte behövde köpa strängarna iallafall. Då sa han: "Ta strängarna, du måste ju kunna spela gitarr. Du kan betala nästa gång du är i Avesta." Jag blev lite chockad men tog emot strängarna. Han var snäll! Tack Dala Musik!För övrigt började jag skriva på en låt i torsdags utifrån de meningar jag kommit på natten innan. Det gick faktiskt oväntat bra och nu har jag nästan en hel låt! Det behöver slipas på lite verser och sen men jag har grunden till den. Jag tänkte låta den vila under helgen och ta upp den igen nästa vecka. Det är väldigt spännande att skriva musik! Det går mycket upp och ner, på en halvtimme kan en vers ha blivit tre stycken och sedan till en refräng och sen stryker man alltihop. Det gäller att bestämma sig till slut och bli nöjd, det är nog det svåraste.
Nu ska jag fortsätta ha helg!

/ Malin

MikrofonIgår eftermiddag skulle jag testa en mikrofon som jag köpt begagnad via vend. Jag testade att spela in gitarr och sång. När jag ändå satt där så började jag spela in en låt som jag gjorde för över ett år sedan, men som sen bara har legat. Idag gick jag upp tidigt och åt frukost. Sen spelade jag in det sista av grunden. Det tar mycket tid.

Foto av Elinor


Företagsfrukost

Vi är precis hemkommna från företagsfrukost i Fagersta. Det var roligt! Vi lämnade ut en del visitkort och pratade med intressanta personer. Vi hade som mål att prata med en speciell person som vi visste skulle vara på frukosten, vilket vi också gjorde. Och den personen var väldigt positiv. Det kändes som en väldigt bra start på dagen att bli peppad av egna företagare som vill nätverka. Det gjorde mig glad!

På låtskrivarfronten har det stått lite stilla för min del. Tanken är att februari (en ny månad) ska betyda en ny låt för min del. Jag har försökt att inte bli stressad över detta och igår kväll, precis när jag la mig och skulle sova kom det upp en mening i mitt huvud som jag fick lov att anteckna på mobilen. Sen la jag mig ner igen och då dök det upp några fler meningar. Jag ska sätta mig ner med dom idag och se vad det kan bli.

Sen ville jag även visa en bild på mina fina bröd som jag bakade i tisdags. Jag var nöjd och dom blev väldigt goda.

Foto av Malin


Promenad på skarenPå eftermiddagen hade vi ett möte över en kopp te. Vi hade en lång disskusion om face book och kom fram till att vi ska skaffa en sida för Lycklig Ungdom. Vi pratade lite om skivans utseende och vi utvecklade vår idé mer. Vi pratade om STIM och det kontrakt som jag fått hem. Det är inte lättläst. Efter mötet gick vi en promenad.
Imorgon ska vi på företagsfrukost i fagersta. Där samlas företag och knyter kontakter (och äter frukost). Vi hoppas på att hitta lite nya människor till vårt nätverk och kanske någon spelning. På våra visitkort finns inte den här bloggdressen med så ikväll ska jag sitta och skriva på den för hand på några.

/ Elinor


 

Foto ett och två av Elinor. Foto tre av MalinTidigare uppdrag

Här kommer en sammanfattning av det vi gjort hittills, och länkar till de som vi har jobbat med under 2010.

I september spelade vi på Västerås Kulturnatt. Det var vårat första uppträdande som Lycklig Ungdom och det var väldigt nervöst. Senare på kvällen spelade vi i Växhuset tillsammans med frigruppen Teater Hysterika.
Vi satte tillsammans upp den improviserade föreställningen Ögonblickligen som skapades utifrån ett konstverk som alla som ville fick vara med och skapa.


Bild från våran spelning. Foto: Arent PerssonBild från Ögonblickligen i Växhuset   Foto: Klara Hussénius

Samma månad spelade vi också på Fagersta kulturnatt. Vi spelade först på gatan utanför en mataffär och sedan på Brinelltorget.

I oktober spelade vi på ett styrelsemöte för SKPF i Fagersta. Det var vår första betalda spelning, vi fick även fika och en hel del reflexer.

I slutet av oktober spelade vi på teaterbiografen i Norberg. Det var visning av föreställningen ''Spelet om Norbergsstrejken'' som hade filmats. Filmen var uppdelad i två akter och vi spelade i pausen. Vi såg även hela föreställningen, det var väldigt intressant eftersom både själva strejken och dramatiseringen av den har betytt mycket för Norberg.

I november arrangerade vi tillsammans med Arne Andersson en manifestation mot främlingsfientlighet på torget i Norberg. Vi hade valt ut sånger för tillfället som vi spelade och Arne höll ett tal.


Foto: Jessica NilssonDen 13 november arrangerade Folket i Bild en heldag i Norberg vid namn Folkets Kultur. Under dagen föreläste bl.a Jan myrdal, Robert Nyberg och Yvonne Gröning. Vi spelade tre gånger under dagen och på kvällen var det samkväm då vi underhöll i ca 1 timme.


Foto: Eva Wernlid


Den 19 november spelade vi på fritidsgården Kärnhuset i Surahammar. Det arrangerades av Leader Bergslagen som verkar bl.a för att stödja ungdomars initiativ och projekt. Vi var där för att berätta om oss själva och svara på ungdomarnas frågor om att starta band och hitta spelningar osv.

22 november spelade vi Ögonblickligen på fritidsgården Unkan i Norberg. Det var en del i Miljö 30 och den här gången skulle konstverket, som vi skulle tolka, skapas av skräp.

Veckan innan jul hade vi fyra stycken spelningar, då vi endast spelade jullåtar. Först på Resedan (ett café för pensionärer i Norberg), sedan på socialförvaltningens julbord i Norberg, sedan för anhörigstödjarna Livlinan i Surahammar, och tillsist på en julfest på Söderbaumska skolan i Falun.

Tillsammans med Teater Hysterika arbetar vi nu med en cirkusinspirerad föreställning. På nyårsafton arrangerade vi en fest i Norberg för våra vänner. Då fick de också se ett smakprov på vad den föreställning kommer bli i framtiden.
RSS 2.0