Trött söndagIdag är en trött söndag. Igår spelade vi in mellan tio och sex. Idag är en vilodag.
Vi har precis gått igenom nästa veckas mål.
Den här veckan ska vi:
  • börja skriva två nya låtar
  • börja utforma skivomslag
  • leta spelningar
  • kontakta STIM

I veckan som var tog vi reda på hur vi ska göra med försäljningen av skivan. Skönt att ha rett ut det.


foto av Elinor

Helg


Eller helg och helg. Jag märker ingen skillnad på dagarna längre. Jag har gjort klart min låt nu. Klar betyder att text, melodi och ackord finns. När jag skriver musik brukar jag oftast spela in en grund som jag sen bygger på. Det gör jag för att slippa dra ihop en grupp människor för att testa mina idéer. Detta är alltså nästa steg.
Idag satt jag i flera timmar och programmerade trummor men jag gillade det inte så jag raderade allt.

På eftermiddagen har vi repat med vår vän och imorgon ska vi spela in. Jag får spela mitt hjärteinstrument, bas, på hennes låtar. Det är skönt att för en stund spela någon annans musik.

/ Elinor

  

FREDAG


Oj, det har gått nästan en vecka sen jag skrev sist. Vad har jag gjort?
Jag har kommit på en basgång till min låt som jag känner mig väldigt nöjd med. Den blev enklare än jag först tänkte, men inte sämre för det. Melodin finns ju redan sen innan så det jag har kvar nu är att hitta på något svängigt trumkomp.

Nu är det fredag och jag och Elinor väntar på våran vän som är påväg hit som vi ska spela in med den här helgen. Hon ska spela in tre egna låtar och jag ska spela gitarr och cajon på dom. Det ska bli roligt! Men tyvärr innebär det att jag får lägga min egen låt åt sidan under helgen. Det kanske kan vara bra, jag låser mig lätt om jag bara fokuserar på låten hela tiden, t.ex "måste komma på basgång nu nu nu nu". Att tänka på annat och få inspiration från andra håll kan vara bra.

Nu ska jag vila lite så jag orkar eftermiddagen, att spela in kan innebära mycket väntan..


Måndag förmiddag


Efter frukost gick jag en promenad i skogen för att sen sätta mig med min låt jag började med förra veckan. Jag satte musik till första versen. Imorgon ska jag försöka göra klart resten.

/Elinor

Måndag med mötePå eftermiddagen har vi haft ett möte där vi beslutade om en del saker som inte har med musikskapande att göra. Vi beslutade hur mycket skivan ska kosta, hur man ska få tag i den mm. Största punkten blev hur mycket skivor vi ska göra och det ledde i sin tur vidare till om vi ska ha plastfodral, om vi ska beställa trycksaker, ska vi bränna själva eller ska vi beställa det från ett företag ? Ett par saker ska vi kolla upp men annars vet vi vad vi ska göra.


I vår konstnärliga planering står det att två låtar ska vara klara den här veckan. Vi får se hur det går, för i helgen kommer en gemensam vän hit och ska spela in sin musik tillsammans med oss.


Här är en bild på bullarna vi bakade igår. Det blev tre lådor och en mixer..
Potentiell titel till en låt ?/Elinorfoto av Elinor


Helg


Idag har varit en skön dag, jag har inte gjort särskilt mycket. Det var välbehövligt efter en jobbig vecka.
Igår tog jag upp en låt som jag skrev för ca 1 år sen. Jag försökte komma på en groovig basgång men det är svårt att tänka om när låten redan finns i en version. Det bästa är nog om jag testar mig fram. Jag ringde även lite läskiga samtal igår, för att nätverka. Det var nervöst fast väldigt skönt efteråt. Vi får se vad det resulterar i.

Igår började jag fundera på att köpa en ny saxofon. Jag har haft min i många år och jag borde byta upp mig. Även om den jag har nu funkar hur bra som helst, men det skulle vara kul att höra hur mycket bättre det låter med en dyrare, för det är dyrt. Det får nog vänta några månader..
Jag försöker iallafall lova mig själv att nästa instrument jag köper ska vara en sax.

Imorgon planerar vi att baka bullar.

/Malin

Foto av Elinor


Vårt arbetsrum
Här är vårt arbetsrum aka studionMin sida av rummet.Och här är Malins sida.


Det här är alltså vårt arbetsrum som vi kallar för studion. När jag flyttade till Norberg så ville jag fokusera på att spela in och mixa musik. Det har jag också gjort och det är här inne jag brukar vara. Idag har jag suttit här och skrivit klart texten jag började med igår. Jag hittade lite ackord och melodi också.

/Elinor

Foto av Elinor


Början på en text


Idag har jag börjat på en text som kanske går att använda i en låt. Vi får se. Jag ska sätta mig med den imorgon och se vad det blir. Jag ska även se över en del påbörjade låtar som jag gjorde i december.

Mötet idag gick bra och var intressant. Det är roligt att arbeta med flera olika projekt samtidigt.

På vägen hem köpte vi ett halvt kilo colaflaskor.
/Elinor

Onsdag

Ikväll har vi varit på kör i byn. Nu ska vi dricka te och spela piratspelet som Malin köpte på Röda Korset i helgen. Det kostade 20 kronor!

Vi har stolpat upp vad vi behöver göra inför skivan och på måndag ska vi ha ett möte och ta beslut. Imorgon har vi ett möte med en kulturperson i Norberg som vi samarbetat med under hösten så inte förrän på fredag kan vi börja skriva musik.


En bild

En bild på oss hemma i kollektivet.


Foto av Elinor

Kontakt


Vill du ha kontakt med oss kan du skicka iväg ett mail
Vår adress är lyckligungdom@gmail.com

Gå gärna in på vår myspace: myspace.com/lyckligungdom

Eller kontakta oss genom formuläret nedan

Ditt namn:

Din emailadress:

Ämne:

Meddelande:

 


Vi ska göra en skiva

Det här blir vårt första inlägg på den här bloggen. Här kommer du få följa oss i vårt arbete mot att göra en skiva.
Vi heter Malin och Elinor och har tillsammans gruppen Lycklig Ungdom. I augusti flyttade vi, tillsammans med sju andra vänner, in i ett hus i Norberg för att starta ett kollektiv. Sedan dess har vi spelat intensivt med varandra och vi har haft spelningar på många olika ställen. När vi haft så mycket spelningar så har vi inte hunnit med att skapa så mycket egen musik. Därför har vi bestämt oss för att den 6:e Maj ska vi ha en skiva med våra låtar klar.

Vi kommer att driva det här projektet på egen hand. Tillsammans kommer vi att planera och marknadsföra detta. Vi kommer båda att bidra med material som vi sen kommer spela in i Elinors inspelningsstudio - Studio Gaur.
Följ vårat arbete här!Foto av Elinor


RSS 2.0