Skivor skivor skivor


Igår var alltså tanken att vi skulle skriva ut trycket på våra skivor. Vi släpade med oss alla skivor och fodral ner till byn där vi skulle få låna en skrivare, vi tänkte sitta där hela eftermiddagen och skriva ut skivor. När vi skulle börja skriva ut ville inte skrivaren fungera ihop med datorn så vi fick släpa alla skivorna och fodral samt skrivaren hem till oss för att tre timmar försenade börja trycka. Men det gick bra och nu är vi på gång! Att skriva ut alla skivorna kommer ta flera timmar så vi får skriva ut lite skivor då och då. Elinor sitter och skriver ut nu medan jag skriver.

I måndags började vi spela in en ny låt, idag raderade vi allt och började om från början. Vi upptäckte ett fel som var stort för att kunna fixa. Vi har bestämt oss för att medverka i en tävling som vi kommer berätta mer om på fredag. Den tävlingen kräver att vi har en färdig låt senast fredag. Det innebär att vi nu jobbar under en tidspress som är ganska tight.

Efter vårat inspelningspass imorgon har vi bestämt att vi ska äta pizza som belöning. Men innan pizzan ska vi på en intervju för en tidning tillsammans med Improradioteatern och Teater Hysterika. På fredag kommer dom med vår hjälp sända improviserad radioteater live i tingshuset i Norberg klockan 18.00. Det är gratis inträde och alla är välkomna!

Imorgon fortsätter inspelningen..

En bild på skivans tryck.


Elinor spelar in bas..

Vi behöver en bandbild till tävlingen och skulle ta några nya idag men ingen av bilderna blev så bra. Kanske för vi inte har tid att stå still.

Ny vecka


I helgen har vi haft fullt upp med en ungdomsgrupp som vi är engagerade i. Trots det har vi hunnit skriva klart och repa på låten vi började med i onsdags kväll. I veckan har vi tänkt skriva ut våra skivomslag, bild på skivorna och även spela in en del. Vi väntar på bekräftelse från Stim om att vi är anslutna, då kan vi börja anmäla in våra låtar där.

Foto Malin


Onsdag kvällTack för alla fina kommentarer om skivomslaget!
Skivan kommer gå att köpa av oss om exakt två månader. 23:e Maj släpper vi den.
Just nu sitter vi och tonsätter en text som Elinor skrivit. Imorgon ska vi spela in mycket. Vi har bunkrat upp med semlor för att inte bli så matilska under dagen. Matilskan är ett återkommande problem i vårt arbete.


Malin just nu.

Foto Elinor

Omslag och skivans namn

Här är omslaget till vår skiva vid branten. Namnet kommer från att kollektivet ligger på kanten till ett stort gruvhål och det är där materialet skapas. Bilden har Elinor gjort och är baserad på våra hår.

Söndag och papperI helgen har vi köpt papper för att kunna skriva ut och börja montera framsidan till skivorna. Imorgon ska vi scanna in den bild Elinor gjort för att kunna lägga till text och annat i datorn. Vi har bestämt namn på skivan nu och kommer lägga upp en bild på omslaget senare i veckan så får ni se. Förutom att pyssla med detta så kommer vi fortsätta arbeta med våra låtar, spela in och mixa. Vi har en del möten den här veckan som handlar om andra projekt som löper parallellt med skivan. Även helgen är inbokad med jobb.

Foto Elinor

 


Inspelning och paket


Som sagt spelade vi in hela dagen igår och det gick bra. Vi spelade in sång och synt på två låtar vi gjorde grunden på förra veckan. Bara det tog ända fram till lunch och passande nog kom postbilen just då med ett stort paket! Våra skivor! Efter lunch började vi spela in en ny låt som nästan blev klar. Vi spelade in gitarr, sax och den älskade basen. Sist spelade vi in cajon och dagens utmaning blev hur man spelar in cajon utan att det låter som en kartong. Efter små justeringar så blev det bra.Plast i vårt paket..


Foto av Malin och Elinor

Inspelningsdag


Godmorgon! Idag ska vi spela in hela dagen, det ska bli roligt. Just nu sitter Elinor i studion och ska lägga sång på en av sina låtar och jag ska sätta mig med synthen för att hitta bra ljud. Jag är väldigt peppad för den här dagen. Uppdatering om hur det har gått kommer senare.

/ Malin


Post-it lappar

Nu på eftermiddagen blev vi båda stressade för vi kände att vi har mycket att göra, vi löste detta genom att skriva ner allt vi behöver göra på post-it lappar. Tack för denna uppfinning! Skönt att inte gå runt med allt i huvudet och riskera att glömma något. Vi har även diskuterat utseendet på skivan och pratat om vad den ska heta, det är roligt att vi kommer framåt hela tiden. I veckan ska våran beställning med skivor och fodral komma. På torsdag ska vi spela in hela dagen igen. Till min lugna låt ska jag hitta ett synthljud som jag gillar att lägga på en del i låten. Sen är den låten klar. Jag är väldigt nöjd med den.

Idag är det sol i Norberg, snön smälter lite och det känns skönt. Igår snöade det.

/ MalinFoto Elinor

Just nuJag sitter och arbetar med vårt skivomslag. Vi har kommit fram till en idé som jag nu testar att rita upp lite olika förslag på.


Inspelning och skivor beställdaHej hej. Igår spelade vi in nästan hela dagen. Vi lade först lite gitarr på en av mina låtar som redan hade ett beat och bas inspelade och så fixade vi lite saker i arrangemanget. Sen spelade vi in en av Malins låtar som är ganska lugn med gitarr och sång. Svårt att spela in en sån låt då allt blir så framträdande och vi blir båda petiga. När grunden var klar så spelade jag in några stämmor på den och nu är det bara lite småsaker kvar att spela in, samt mixning. Idag är det vårväder och vi har precis beställt skivor och fodral. Kul !

/ Elinor


foto från igår taget av Malin

Ögonblickligen

 

Igår spelade vi Ögonblickligen tillsammans med Teater Hysterika på teaterbiografen i Norberg. Vi spelade på en mässa och folk fick måla på tavlan utifrån orden: feminism, kvinna och jämställdhet. Sen improviserade vi ihop en föreställning som i stora drag handlade om sex och skam. Reaktionerna var blandade. Imorgon spelar vi in hela dagen, målet är att två låtar ska bli klara. På fredag beställer vi hem skivor.

 

Foto Elinor

RSS 2.0