TÄVLING


StipendiumIdag får vi äntligen berätta en hemlighet vi hållt tyst om i en månad:
Lycklig Ungdom tilldelas halva Norberg kommuns kulturstipendium!
Utdelningen kommer ske nästa måndag 6 juni på hembygdsgården i Karlberg, som ligger i Norberg.
Vi ser fram emot detta!

Håll utkik på bloggen ikväll, för då dyker en tävling upp!


Foto Jessica Nilsson


SöndagIdag har vi tonsatt en text till pjäsen vi jobbar med. Låten blev bra och kommer förmodligen hamna i slutet av föreställningen. Vi kommer med mer info om den här pjäsen senare i sommar. På tisdag ska vi ha ett möte med våra författarvänner för att finslipa manuset.

Imorgon har vi en spelning på ett äldreboende som vi känner att vi kan ta nu när vi är klara med skivan. Vi har spelat där några gånger förut så det ska bli kul att komma dit igen. Vi ska också ta itu med lite beställningar, några mindre och två större. Kul!

På lördag (den 4/6) kommer vi att spela i Virsbos konsthall. Det kommer vara en heldag med utställning av konstnären Roine Jansson som målat mycket bruksmiljöer, föreläsningar och såklart musik från Lycklig Ungdom. Invigning vid 13.00 och slut 20.00


foto Elinor

VilaIgår tog vi itu med lite beställningar men annars finns bara vila på schemat den här veckan. Idag är vi hundvakt till hunden Rocky. Trevligt. Framför oss finns planering för kommande spelningar, tonsätta text till en pjäs vi jobbar med och planera sommarens mål; att bli en ekonomisk förening. Nu tillbaka till vilan.


Beställ skivan vid branten


Här på bloggen kan du beställa vår skiva vid branten.
Det kostar 150:- per skiva inklusive moms och frakten kostar 30:-

Gör såhär:
Skicka ett mail till lyckligungdom@gmail.com
Skriv ditt namn, adress, telefonnummer och hur många skivor du vill ha
Betalning sker via faktura
Sista skivan brändIdag brände vi den sista skivan och det är bara några få omslag kvar att klistra ihop. Vi ska köpa mer lim så vi kan fixa det.

Imorgon kommer vi att ha en smygrelease på skivan.
Vi kommer att finnas i tingshusparken i Norberg där du kommer kunna köpa den av oss mellan tolv och tre.


Dålig uppdateringHej hej. Just nu finns det inget annat i vår vardag än Lycklig Ungdom. I helgen hade vi en spelning på vildmarksmässan i Skinnskatteberg och idag hade vi en annan spelning här i Norberg. Ovanpå det så är det full produktion i huset. Vi bränner skivor och klistrar omslag hela dagarna. Jag kommer inte på något mer att skriva för det finns inget mer att berätta.. Jo! Vi hade jobbförbud i söndags och då var det åskoväder på kvällen så då spelade vi monopol tillsammans med de andra i huset. Trevligt.


En liten del av alla skivomslag.


Bränna skivorIdag har vi fått mycket gjort. Brände ut den första skivan och lyssnade på den samtidigt som vi limmade en massa omslag. En låt lät illa på ett ställe och när det var fixat så började vi bränna skivor. Nu finns det alltså helt färdiga skivor. Så skönt. Vi har anmält de sista låtarna till stim också. Imorgon behöver vi köpa mer lim. Vi väntar på besked om en spelning i helgen och får vi den så ska vi repa imorgon också.


Beställa skiva


Från och med den 23 maj kommer du kunna beställa vår skiva här på bloggen!

Tävlingsvecka


Denna vecka tävlar vi! På grund av det kommer det vara lite dålig uppdatering här på bloggen, vi kommer fokusera på att sprida information om Svensktoppen nästa! för att få så många som möjligt att rösta. Imorse runt nio fick vi höra den förinspelade intervjun med Elinor och sen spelades ett sen, det var väldigt roligt att höra vår musik på radio! Idag har vi satt upp affischer i Norberg. Vi är tacksamma om du som läser hjälper oss så mycket du kan genom att sprida detta.

Såhär röstar du:
Smsa P4västman 3 (viktigt med mellanslag innan trean)
Till nummer 72250

Om du vill lyssna på vår låt finns den här
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3147&grupp=5054

Tack för din röst!


Bild från vår frukost imorse när vi lyssnade på låten. Med på bilden är också Therese från Teater Hysterika.

 

 


PausI fredags gjorde vi ett ryck och spelade in det allra sista spåret. På en låt var det så lite som ett enda ord som skulle spelas in, men nu är allt äntligen inspelat. På kvällen hade vi fest tillsammans med de andra i huset och några fler. Skönt med paus. Igår spelade vi ögonblickligen i Sala tillsammans med Teater Hysterika. Det gick bra och var kul även om det var dåligt med publik. På kvällen spelade jag och Malin låten suspicios minds på en elvis konsert i kyrkan. Men då var vi bara Malin och Elinor och inte Lycklig Ungdom. Det var nästan 400 personer där och ingen av oss var beredd på det. Det gick bra men såklart var det nervöst med så mycket människor. Idag har vi suttit på möte i ett annat projekt och när vi kom hem så fick vi äntligen vila. Vi drog ut vår gamla soffa på gården, ett fiaspel och mat. Sen satt vi bara där. Nästa vecka kommer det bli mycket fokus på att få folk att rösta på vår låt i svensktoppen nästa. Kl nio imorgon bitti sänds låten ett sen i P4 västmanland. Låten kommer finnas på deras hemsida att lyssna på också.Baksidan klar


Alldeles nyss skrev vi ut det första exemplaret av baksidan till skivan. Det blev jättebra. Nu ska jag sätta mig och skriva ut baksidor och Elinor ska mixa.

På lördag ska vi spela Ögonblickligen tillsammans med Teater Hysterica i Sala på kulturnatten där. Klockan fyra ska vi spela i folkets hus. Mer info om kulturnatten hittar ni här http://www.sala.se/Kultur-fritid/Kultur/Arrangemang/Kulturnatta/äntligenÄntligen finns en låt på vår myspace http://www.myspace.com/lyckligungdom

AvslutningsfasPå förmiddagen idag bestämde vi vad vi ska göra fram till skivan släpps. Denna vecka kommer Elinor mixa en hel del, jag kommer klippa ut väldigt många baksidor och spela in det allra sista. Nästa vecka börjar vi bränna ut skivorna.

Spelningen igår gick bra fast det var väldigt kallt, vi spelade bl.a vaggvisan på orsamål och vår egen svensktoppstävlande ett sen. Vi har fortfarande inte fått veta vilken vecka den kommer tävla, men det är inte denna vecka. På P4 Västmanlands hemsida kan ni läsa allt om tävlingen, hur man röstar och lyssna på låtarna. http://sverigesradio.se/vastmanland/

Bild från ikväll när vi spelade in sång, i bakgrunden skymtar våra post-it lappar med saker kvar att göra.


RSS 2.0