Veckans musiktipsVeckans musiktips är Ale Möller Band! Det är ett världsmusikband med den svenska folkmusikern Ale Möller som ledare. Bandet består av sex otroligt duktiga musiker. Dom blandar traditionella låtar från bl.a Grekland, Sverige, Senegal med egna låtar.


Lycklig Ungdom vid en brantare brantHej.
Vi har haft en skakig vecka i Norberg. Gruvan vårt kollektiv ligger 100 meter från började i tisdags natt att rasa in. Det var obehagligt med en del frågetecken och dålig info. Efter att tagit saken i egna händer och sökt information från bergsstaten så känns allt mycket bättre. Vårt hus är inte på väg ned i det 250 meter djupa hålet.

Igår var vi i Fagersta för att möta Erik Jonuks från Coompanion. Vi fick rådgivning i våra steg mot att bli en ekonomisk förening. En ekonomisk förening är alltså en bolagsform. Nu har vi lite att stå i. Vi ska närmaste tiden skriva stadgar, kompanjonsavtal samt damma av vår affärsidé och behandla det som det levande dokument det ska vara.. Rådgivningen är alltså gratis så det är ett tips till er som vill gå samma väg.


Ett något vint foto på Lycklig Ungdom.
Fotograf okänd

Veckans musiktipsVeckans musiktips är gruppen Lissi Dancefloor Disaster! Det är ett band från Uppsala som gör väldigt bra musik. Vi har sett dom två gånger i sommar och en gång förra sommaren. Bra dansmusik!
Här är två låtar med dom.

Svamp svamp svampSen sist har vi haft ett planeringsmöte och gått igenom vad det är vi vill göra. Ett stort mål för oss är att bli en ekonomisk förening. Vi har börjat vägen dit med att ta kontakt med en rådgivare. Vi pratade även om olika stipendier och fonder vi kan söka och idéer till projekt som vi vill göra.

I onsdags var vi ute och plockade svamp igen. Efter att ha rensat och förvällt till halv två på natten räknade vi ut att vi hade plockat ca 25 liter svamp. Bra att ha i frysen i vinter...


Malin med svamphögen. Foto Elinor


Veckans musiktips


Vi ska börja med något nytt här på bloggen: Veckans musiktips! Vi tänkte tipsa om musik som vi gillar och blir inspirerade av.

Veckans musiktips är: Goran Bregovic! Vi har lyssnat på en skiva med honom nästan hela veckan. Väldigt svängigt och vackert.
Här är två låtar från den skivan:


Nya projekt på gång


Idag har vi haft möte med Arne Andersson och Yvonne Gröning. Vi planerar att fortsätta vårat samarbete under hösten. Vi pratade även med Arne om två spelningar som kan bli aktuella för oss senare i höst. Så fort något blir klart skriver vi det här!

Här är bilder på oss från företagsfrukosten 1 september i Norberg. Källa
Vi blir intervjuade av Julia

 

 

Vi avslutade frukosten med att spela en av låtarna från Den röda vallmon


Inför vintern


Det börjar bli höst vid branten och igår var Lycklig Ungdom i skogen och plockade svamp.

Idag var vi på företagsfrukost. Det blir bara roligare för varje gång. På frukosten så träffas företagare och äter frukost, tar del av nyheter inom näringslivet, knyter kontakter och så blir några intevjuade varje gång. Vi blev alltså intervjuade idag och det gick bara bra. Det är inspirerande att möta andra företagare för även om vi inte gör samma saker i våra företag så kan vi använda varandras knep. Lycklig Ungdom har många idéer som vi ska planera och förverkliga nu. Vi har lite olika projekt på gång som behöver styras upp, vi ska omformas till ekonomisk förening, vi ska utveckla våra program och såklart boka in spelningar.

Här är en bild på svampen från igår.

foto Elinor

RSS 2.0